Låt apan göra adwords jobbet
Sökmotoroptimering
Google AdWords Byrå
Google Partner Göteborg

Balders Hage

Resultat jämfört oktober 2012 med oktober 2013

Antal omvandlingar: +85%
Omvandlingskostnad: -65%
Kostnad per klick: -20%
Omsättning genom AdWords: +105%

Hur man med hårt arbete och kraftfulla verktyg kan nå mål som verkar omöjliga att uppnå!

Vårt arbete med Balders Hages adwordskonto inleddes inför julsäsongen 2012. Vad vi hade att arbeta med var ett adwordskonto som hade varit aktivt och utvecklats under många år. Det var alltså ett ganska välbyggt konto vi startade med. Samtidigt såg vi förbättringspotential inom många områden. På grund av bud och budgetinställningar missades många visningar i annonsgrupper som ledde till omvandlingar. Det fanns även mer att göra med annonstexterna, annonstillägg och andra funktioner.

Vårt första steg var att sätta mål för omvandlingskostnaden. Kontot hade innan vi tog över det en omvandlingskostnad på 110-130kr/månad. Kundens önskemål var först att nå en omvandlingskostnad på under 40 kronor. Detta var ett mål vi visste inte skulle gå att uppnå på kort sikt. Däremot kom vi överens om att sikta på 70 kronor per omvandling. Det var ett mål vi ganska snart nådde och även gick under, dock mycket tack vare julhandeln.

Balders Hage Adwords Månaderna efter jul kämpade vi med att minska kostnaden per omvandling mot det satta målet, både genom att arbeta med adwordskontot, men också genom att förbättra kundupplevelsen i webbutiken. Vi lyckades ett par månader efter jul igen komma ner under 70 kronor per omvandling.
Kontot har sedan ytterligare slipats till, bland annat genom verktyg för automatisk budgivning och vi ligger nu äntligen på en kostnad per omvandling under de ursprungliga 40 kronorna som kunden önskade!

Som en del av det fortsatta arbetet med att maximera avkastningen kommer vi under julen 2013 köra en specialkampanj där vi tredubblar klickbudgeten jämfört med förra julen.

 

Vill du att vi kontaktar dig?

AdWords Podcast

Podcast

AdWordsKvarten

Lyssna på vår AdWords Podcast

AdWords Tips

En del av Brath

Teveo är sedan Augusti en del av Brath. Brath är specialister på digital marknadsföring.
Brath.se