Låt apan göra adwords jobbet
Sökmotoroptimering
Google AdWords Byrå
Google Partner Göteborg

Fix Universal

Resultat

50% minskad klickkostnad
Ökad försäljning
40% ökat ordervärde

Fix Universal är ett välkänt namn inom städprodukter. Flaggskeppsprodukten är ett miljövänligt och mycket effektivt rengörings- och polermedel. De säljer även flera andra produkter inom bland annat husgeråd och fordonsvård.

Fix Universal har haft ett AdWordskonto sedan slutet av 2008. Det senaste året med en klickbudget på ca 30,000 kronor/månad. Då vi fick kontakt med Fix under hösten 2012 hade de på känn att kontot inte presterade helt optimalt, men hade inte kunskap eller tid att själva göra nödvändiga förbättringar.

Vårt första steg var att se till att resultatspårningen fungerade som den skulle. Sedan gick vi igenom kontot, annonsgrupp för annonsgrupp för att städa upp bland inaktuella annonser och se till att alla annonser kopplades till relevanta produktsidor. Arbetet fortsatte sedan med att optimera annonsgrupperna och sökorden, samt att försöka hitta nya guldkorn bland produkterna.

Resultatet efter två månaders arbete är att försäljningen har ökat samtidigt som kostnaderna för kontot halverats. En effekt av vårt arbete med att hitta nya produktgrupper att sikta in annonserna på är att ordervärdet i webbshopen nära nog fördubblats under perioden vi hanterat kontot.

Arbetet med AdWords är dock aldrig avslutat. Vårt nästa mål är att öka konverteringsgraden hos de besökare som kommer in på sidan. Det arbetet består av flera steg, både i AdWords och i förbättringar på själva sidan. Vi kommer att genomföra ett antal intressanta A/B tester den närmaste tiden!

Fix Universal - DisplayannonsFix Universal - displayannons regöring

 

Vill du att vi kontaktar dig?

AdWords Podcast

Podcast

AdWordsKvarten

Lyssna på vår AdWords Podcast

AdWords Tips

En del av Brath

Teveo är sedan Augusti en del av Brath. Brath är specialister på digital marknadsföring.
Brath.se