Låt apan göra adwords jobbet
Sökmotoroptimering
Google AdWords Byrå
Google Partner Göteborg

Hisingen Trafikskola

Hisingens trafikskola kom till oss med ett tydligt uppdrag, de ville förbättra sin synlighet online. Vårt förslag blev att vi skulle jobba med såväl Adwords som sökmotoroptimering. Detta kundcase kommer handla om det jobb vi gjort för dem med sökmotoroptimering.

Reza som driver Hisingens trafikskola kom till oss med ett gäng sökfraser där han ville ha bättre synlighet. Det handlade om branschrelaterade sökord där han ville synas betydligt bättre lokalt i Göteborgsregionen. Han hade även en tydlig önskan om att ta sig förbi en viss konkurrent som enligt honom hade arbetat aktivt med sökmotoroptimering i ungefär ett års tid.

Huvudmålet med sökmotoroptimeringen är ju dock att driva mer relevant trafik som i slutändan ger fler kunder. Så förutom att hålla koll på specifika placeringar på sökmotorer så bevakar vi den organiska trafiken via Google Analytics. Under resans gång kommer vi även göra löpande sökordsanalys för att säkerställa att vi hela tiden jobbar med relevanta sökbegrepp.

Med den budget för sökmotoroptimering som Hisingens trafikskola hade så sa vi att vi kommer att behöva ca 6 månader på oss för att kunna visa upp rejäla resultat som också leder till betydligt fler besökare. Vi påbörjade arbetet i mitten av mars och nu när det gått 5 månader kan vi konstatera följande:

· 2st 1:a placeringar

· 10/14 sökord topp 3

· Före konkurrenten på 11/14 sökord

· Organisk trafik 259 % högre

Framöver fortsätter vi jobba på för att förbättra synligheten och trafiken ytterligare. Vi har bl.a. föreslagit en uppfräschning och modernisering av webbplatsen som vi tror kan leda till bättre konvertering.

 

Vill du att vi kontaktar dig?

AdWords Podcast

Podcast

AdWordsKvarten

Lyssna på vår AdWords Podcast

AdWords Tips

En del av Brath

Teveo är sedan Augusti en del av Brath. Brath är specialister på digital marknadsföring.
Brath.se