Låt apan göra adwords jobbet
Sökmotoroptimering
Google AdWords Byrå
Google Partner Göteborg

Afrikas Hopp

Afrikas Hopp är som de själva beskriver sig, en förening för alla som på något sätt är villiga att hjälpa till att bekämpa fattigdom samt bearbeta mänskliga rättigheter, både hemma i Göteborg men även på plats nere i Afrikas horn.

Arbetet mellan Teveo Webbyrå och Afrikas Hopp inleddes i Februari 2012 och överenskommelsen innebar att producera och designa en hemsida i Joomla CMS samt ta fram en mobil version av sidan under en period på ca sex veckor. Precis som i fallet med Silversystrar gick detta projekt extremt smärtfritt då de redan hade en klar vision av hur sidan skulle se ut och vad den skulle förmedla. Webbsidan skulle vara tydlig samt enkel att navigera på med fokus att förmedla framförallt målsättningen med verksamheten men därigenom också fadderskap, medlemsskap och donationer.

Afrikas HoppVi inledde hela projektet med att skapa en struktur till sidan, en för oss enkel uppgift då sidan inte innehåller några direkt avancerade funktioner. Efter lite pill var båda parter överens om hur sitemapen skulle se ut och det var nu dags att skapa en design. Första frågan gällande designen var vilka färger som skulle användas. De ville förmedla en avslappnad känsla på sidan som skulle vara lättläst och lättsmält vilket i slutändan resulterade till en vit, ljus bakgrund med genomgående gröna detaljer. För att lyfta fram och betona vissa element på sidan valde vi därefter att bryta mönstret med hjälp av blått, rött och oranget i en dov ton. Nu var det bara texter och bilder som skulle placeras in på sidan och ett passande typsnitt skulle väljas ut. I samma veva som texterna till sidan förbereddes av gänget på Afrikas Hopp arbetade vi på den mobila versionen av sidan. Här handlade det framförallt om att skala ner de bilder som skulle användas för att göra sidan mer snabbladdad, menyn justerades därefter för den mobila versionen för att underlätta när man klickar runt på sidan i sin smartphone med fingrarna. Nu var det äntligen dags att sjösätta webbplatsen på internet och resultatet kan du se genom att klicka på länken nedan!

www.afrikashopp.se

Kundkommentar

”Kan varmt rekommendera webbyrån Teveo! Under en period på sex veckor fick vi vår hemsida i Joomla CMS uppbyggd och mobilanpassad efter våra önskemål. Duktiga designers, snabb återkoppling, bra bemötande!”

Zuhir H / Afrikas Hopp

 

Vill du att vi kontaktar dig?

AdWords Podcast

Podcast

AdWordsKvarten

Lyssna på vår AdWords Podcast

AdWords Tips

En del av Brath

Teveo är sedan Augusti en del av Brath. Brath är specialister på digital marknadsföring.
Brath.se