Låt apan göra adwords jobbet
Sökmotoroptimering
Google AdWords Byrå
Google Partner Göteborg

Aulin & Bäck

Aulin & Bäck är ett familjeföretag baserat i Göteborg som sedan 1998 har erbjudit prima solskyddsprodukter såsom gardiner, persienner och markiser. Företaget jobbar med både stora och små projekt och har ett produktivt samarbete med några av marknadens främsta leverantörer.

Aulin & Bäck kom till oss runt hösten 2014 med en önskan att uppdatera sin webbplats.
Webbplatsen hade efter en tid blivit ganska så ogästvänlig, med åldrig kod, design, mindre tilltalande estetik och den var inte anpassad vare sig för mobiler eller SEO. Kort sagt så ville paret bakom Aulin & Bäck piffa upp sin sida, och det var då vi gemensamt kom fram till följande:

•  Komplett renovering av hemsidan.
•  Bygga om sitens infrastruktur samt förbättra gränssnitt och användarvänlighet.
•  SEO­optimerad och mer åtkomlig för diverse sökmotorer.
•  Responsiv design.
•  Göra siten användarvänlig och administrativt medgörlig genom att installera ett innehållshanteringssystem, i detta fallet WordPress.

Just denna gång samarbetade vi på Teveo med Toro Götatryckeriet som ansvarade för den ytliga designen, dvs. sitens utseende och estetik. Vi tog oss an uppgiften att helt koda om webbsidan och på så sätt städa runt i den tekniska biten av siten.

Verktyg

WordPress/CMS
Advanced Custom Fields
SASS
jQuery
Prepros

Hur vi löste det

Utan att gå in på enahanda tekniska detaljer så renoverades Aulin & Bäcks site från grund och botten. Vi skrev helt ny responsiv kod och lyckades införa semantiskt korrekt infrastruktur som i sin tur öppnade upp möjligheten att optimera sidan för SEO, vilket vi även gjorde.
Huvudsakligen inriktade vi oss på att göra siten så användarvänlig som möjligt ­ både för kunden och för besökaren.
Ambitionen var att förenkla upplevelsen för en besökare, vilket Toro skötte genom att implementera en användarvänlig design som gick rakt på sak. Vi ville också att Aulin & Bäcks administratörer skulle kunna gå in i WordPress och enkelt kunna redigera, moderera och peta runt sin sida på egen hand även om deras kodkunskaper kanske inte var tipptopp. Med hjälp av Advanced Custom Fields ”säkrades” även sidan för att begränsa risken för misstag, eftersom vi i led med önskemålet om användarvänlighet klargjorde för kunden vad som kunde redigeras på ett visuellt lärosätt.

Aulinback.se

 

Vill du att vi kontaktar dig?

AdWords Podcast

Podcast

AdWordsKvarten

Lyssna på vår AdWords Podcast

AdWords Tips

En del av Brath

Teveo är sedan Augusti en del av Brath. Brath är specialister på digital marknadsföring.
Brath.se