Låt apan göra adwords jobbet
Sökmotoroptimering
Google AdWords Byrå
Google Partner Göteborg

Facebook utvecklar en Dislike Button

Facebook bekräftade i dagarna att de utvecklar en typ av dislikefunktion till sin plattform, något som varit hett efterfrågat.

Facebooks VD och grundare Mark Zuckerberg avslöjade nyligen att de för närvarande arbetar på en form av dislikeinteraktion, en funktion som det spekulerats och frågats om i flera år. Zuckerberg hoppas  att folk ska kunna ”dislikea” inom en väldigt snar framtid, då Facebook arbetat på projektet under en längre tid.

Mark Zuckerberg poängterar dock att de försöker erbjuda dislikeknappar som ett alternativ till den enbart positiva likefunktionen, och inte som ett sätt att sprida negativitet genom ”downvotes”.

Han nämner som ett exempel när något tragiskt skett eller när folk delar berättelser eller nyheter med innehåll där det kanske inte är passande att ge tummen upp, men som användare tvingas klicka på för att de inte har något annat sätt att visa sina sympatier på.

Anledningen till att Facebook hållt på sitt beslut att släppa en dislikefunktion är för att de, enligt Zuckerberg, inte ville skapa ett system likt Reddit, där man kan ge tummen upp eller ner till användare och deras inlägg i forumtrådar för att visa sitt gillande eller missnöje med innehållet.

Funktionen förväntas ha en omfattande påverkan på Facebooks interaktionsnivå, eftersom Facebook är den överlägset mest drivande siten/plattformen/mediet till nyhetspublikationer. Exempelvis så skulle många företag, men också privatpersoner, behöva tänka om sin strategi över vad man kan, eller vill, lägga ut på sitt nyhetsflöde.

Vill du att vi kontaktar dig?

AdWords Podcast

Podcast

AdWordsKvarten

Lyssna på vår AdWords Podcast

AdWords Tips

En del av Brath

Teveo är sedan Augusti en del av Brath. Brath är specialister på digital marknadsföring.
Brath.se