Låt apan göra adwords jobbet
Sökmotoroptimering
Google AdWords Byrå
Google Partner Göteborg

Snart kan du annonsera även på Instagram

Instagram luckrade upp sin plattform på en global skala för annonsörer som ett steg för att öka intäkterna, förbättra sin lönsamhet än mer och på sikt konkurrera med populära fotodelningsrivaler såsom Snapchat.

Appjätten Instagram har sedan tidigare endast tillåtit annonsörer från åtta utvalda länder att annonsera på deras plattform. Igår utannonseradesdet dock att alla versioner av Instagram nu kommer att ha inslag av reklam och annonser i sin plattform. Implementeringen kommer att fullbordas runt den 30 september, vilket innebär att annonsörer från 200 länder kommer att kunna annonsera på sin lokala version av Instagram.

Förändringen har varit en efterlängtad sådan, då annonsörer sett ett kommersiellt intresse i att annonsera på Instagram. Appen har idag 300 miljoner aktiva användare, och backas som bekant upp av Facebook, vars anskaffning av Instagram 2012 innebär att det finns resurser att hämta.

Beslutet att tillåta fler och fler annonser i en annars ganska annonsfri app kan ses som något kontroversiell, med en allmän oro att införlivandet av annonsinslag kan skrämma iväg många användare från appen.

Facebooks konsumentdatainsamling av dess 1.5 miljarder användare kommer väl till pass för både annonsörer såväl som Instagram själva – i en intervju sade James Quarles, huvudansvarige för varumärkesutvecklingen på Instagram, att det hade tagit år för dem att producera en annonstjänst om de inte hade haft tillgång till Facebooks mångåriga erfarenhet inom utveckling av annonseringstjänster.

Steget att globalt erbjuda annonseringsmöjligheter innebär att Instagram förväntas tjäna in 1.5 miljarder dollar från annonsintäkter redan 2016, med en nästintill fördubbling vid 2017 med 2.8 miljarder.

Appen kommer tillåta många kreativa tillvägagångssätt för att locka konsumenter, men verkar inrikta sig på film och rörlig media, då plattformen gör sig väl för reklam samt trailers från filmbolag och -producenter.

Vill du att vi kontaktar dig?

AdWords Podcast

Podcast

AdWordsKvarten

Lyssna på vår AdWords Podcast

AdWords Tips

En del av Brath

Teveo är sedan Augusti en del av Brath. Brath är specialister på digital marknadsföring.
Brath.se