Google Apps

Google Apps är en rad olika funktioner/program för små och stora företag. Bl.a. finns Gmail, Kalender, Google Docs m.m.

I denna manual förklarar vi enkelt hur dom vanligaste funktionerna fungerar. Vill man fördjupa sig så finns det bra support ifrån google.

Epostkonton

För att administrera epostkonton går ni till google apps startsida: www.google.com/apps

Längst upp på sidan väljer du önskat språk och klickar på Logga in.

Skriv in ditt domännamn och välj domänhantering. Klicka på Kör.

Logga in med info@dindomän.se och det lösenord du erhållit tidigare ifrån oss.

Det du ser nu är din Dashboard.

Klicka på Organization & Users i menyn.
Här ser du alla epostkonton som finns tillagt.

Klicka på knappen Create a new user

Skriv in för och efternamn samt namnet till själva epostadressen.

Klicka på Set Password och skriv in ett lösenord till adressen.
Klicka sedan på Create new user längst ner.

Nu är emailadressen klar att användas.

Logga ut genom att klicka på epostadressen längst upp till höger och välj Sign out.

Läsa och skriva epost

För att logga in på din Gmail så går du till http://mail.dindomän.se (i vårt fall http://mail.teveo.se)
Logga in med dina uppgifter.

Detta är din inkorg och där du administrerar dina email.
Längst upp kommer du även åt din kalender och och dokument m.m.

För att göra inställningar med signaturer eller autosvar om man är bortrest osv så klickar du på kugghjulet längst upp till höger och väljer inställningar för mail.

För att logga ut klickar du på din emailadress längst upp till höger och välj Logga Ut.

Mail på din dator

Google Apps Desktop

Skulle du vilja ha din mail på din dator så kan du installera Google Apps Desktop.
Logga in på google apps:

gå till google apps startsida: www.google.com/apps

Längst upp på sidan väljer du önskat språk och klickar på Logga in.

Skriv in ditt domännamn och välj domänhantering. Klicka på Kör.

Logga in med info@dindomän.se och det lösenord du erhållit tidigare ifrån oss.

Gå till Advanced tools

Scrolla ner till Google Apps desktop feature och ladda ner filen på länken bredvid.

Installera programmet så får du ikoner på ditt skrivbord så du kan komma till din mail snabbt och enkelt.

Gmail Notifiier

Det finns också program som visar när ett nytt mail har kommit in utan att du behöver öppna upp din mail.

Ladda ner Gmail Notifier för PC datorer här »

Ladda ner Gmail Notifier för Mac datorer här »

Din mail i ett mailprogram som tex Outlook

Du kan även lägga in mailen i ett mailprogram såsom Outlook. Vi har ingen support för hur externa program fungerar. Detta är utklippt ifrån googles support sida.

1. Aktivera IMAP i Gmail. Glöm inte att klicka på Spara ändringar när du är klar.
  2. Öppna Outlook.
  3. För nya installationer väljer du Uppgradera inte.
  4. Klicka på Ja.
  5. Ange visningsnamn, e-postadress (inklusive @gmail.com) och lösenord. Google Apps-användare: ange den fullständiga e-postadressen, t.ex. användarnamn@din_domän.se.
  6. Markera kryssrutan Konfigurera serverinställningar eller ytterligare servertyper manuellt.
  7. Markera Internet-e-post.
  8. Inställningar: namn, fullständiga e-postadress (inklusive @gmail.com eller @din_domän.se)
    • I den nedrullningsbara menyn Kontotyp väljer du IMAP och anger namn på utgående och inkommande server som visas nedan.
    • I fältet Användarnamn anger du din fullständiga Gmail-adress, inklusive @gmail.com eller @din_domän.se.
    • När du har gjort de här inställningarna klickar du på Nästa för att slutföra installationen.
  9. Verktyg-menyn väljer du Alternativ och sedan E-postinställningar. Under E-postkonton klickar du på E-postkonton.
  10. Välj ett konto och klicka på Ändra ovanför kontolistan. Klicka på Fler inställningar och sedan på fliken Avancerat.
    • Inkommande server måste vara 993 och SSL-kryptering måste användas.
    • Utgående server kan använda 587, TLS-kryptering.
  11. Klicka på fliken Utgående server. Kontrollera att Min utgående server (SMTP) kräver autentisering har markerats. Alternativknappen Använd samma inställningar som för inkommande e-postserver1 måste också vara markerad.
  12. Klicka på OK > Nästa > Slutför > Stäng > OK.
  13. Titta på rekommenderade klientinställningar och justera inställningarna för din klient om det behövs.

Mail på din telefon

Vill du ha din mail på din telefon så finns det en del appar för det:

Gmail för Iphone

Gmail för Android

Finns ingen app till Windowstelefoner än vid skrivande stund.

Om du vill använda de inbyggda mailprogrammet i din telefon så finns det guider att följa om du loggar in på google apps.

Synka google apps med outlook

Om du vill använda epostklienten Microsoft Outlook så kan du välja att synka ditt google apps konto med Outlook.

Då hämtar Outlook information ifrån Google apps i form av epost, kalender samt adressbok. Fördelen är att du fortfarande kan komma åt dina mail och kalender via http://mail.dindomän.se och http://kalender.dindomän.se ifall du inte skulle ha med dig din dator.

Ladda ner Google Apps Sync för Microsoft Outlook här »

Se video nedan hur det fungerar.