MP3 Spelare

För att lägga in en musikspelare på hemsidan finns två olika alternativ.

Alternativ 1

Alternativ 1 som vi rekommenderar är att man registrerar ett konto hos soundcloud.com och så kan man bädda in en musikspelare på sin hemsida via soundclouds system. Att registrera sig på soundcloud är gratis. Fördelen är att soundcloud inte är flashbaserad och fungerar då bra i iphone och ipad.

När du registrerat dig och laddat upp din låt så har du en spelare som ser ut såhär:

Klicka på knappen Share längst upp till vänster.

Kopiera koden som står efter Embed Code.

Gå tillbaka till administrationen på din sida och öppna den artikel du vill lägga in spelaren i.
Klicka på knappen lägg in kod som finns under textredigeraren.

Klistra in din kod så det ser ut som det gör på bilden. Klicka för större bild.

När du är klar klicka på insert längst upp till höger. Koden kan hamna överst på sidan markera den och klipp ut den så kan du klistra in den där du vill ha den.

Spara artikeln så kommer spelaren att visas på din hemsida.

Alternativ 2

Alternativ 2 är att du använder den inbyggda mp3-spelaren och laddar upp dina låtar till hemsidans server. Denna spelare är dock flashbaserad så den kommer inte att fungera i iphone eller ipad.
Denna mp3-spelare ser ut såhär. Det går att ändra storlek och färg på den.

Börja med att ladda upp dina låtar.
Ifrån din kontrollpanel trycker du på knappen media

Eller gå in via menyn Innehåll – Media

Nu visas dina mappar och filer. Klicka på mappen som heter mp3

Klicka på knappen bläddra under rubriken Ladda upp filer. Vill du skapa lite mer struktur med kanske olika album osv så kan du skapa en ny mapp på knappen ovanför.

Leta upp din mp3-fil och klicka på Starta uppladdning.
OBS! Klicka endast en gång och vänta tills du ser filen i rutan för Filer. Detta kan ta en stund beroende på filens storlek. När du ser ett blått fält som ser ut såhär så är filen klar och uppladdad

Nu öppnar du den artikel du vill lägga in mp3-spelaren i.
Klistra in nedanstående kod där du vill att spelaren skall ligga. Ersätt filnamn.mp3 med filnamnet på din fil.

filnamn.mp3

Spara & Stäng artikeln så visas spelaren på din hemsida.