Nyhetsbrev

Nyhetbrevfunktionen är en väldigt stor funktion. Denna manual går igenom det grundläggande så du kan börja använda utskicket.

För att komma till funktionen går du till Komponenter – Acymailing.

Här är nyhetsbrevets kontrollpanel.
Första knappen är Användare.
Här ser du en lista på alla dina användare. Du kan ta bort användare och lägga till nya manuellt eller göra inställningar på befintliga genom att klicka på användarens epostadress.

Listor. Här kan du göra olika epostlistor för olika målgrupper.

Nyhetsbrev. Här skapar du själva nyhetsbreven.

Klicka på ny längst upp till höger.

Skriv in ett ämne. Alias lämnas tomt. Markera Ja vid valen.

På höger sida har du flikar för att göra inställningar.
Vilken lista som skall få nyhetsbrevet.
Om det skall finnas med någon bifogad fil.
Avsändare för nyhetsbrevet.
Metadata. Sökord och sökbeskrivning.

Nu kan du skriva ditt utskick och lägga in bilder osv i det stora fönstret.
Tänk på att göra en textversion i fönstret under ifall din mottagare inte kan läsa HTML epost utan enbart kan ta emot text.

Det finns olika taggar funktioner man kan lägga in i meddelandet för att göra det mer personligt för mottagaren. Du kan även hämta färdig information från din hemsida som tex att importera en artikel eller lägga in en modulfunktion.

Klicka på knappen taggar längst upp på höger sida.

Exempel på taggar du kan lägga in

För att skapa länk så mottagaren kan läsa brevet i sin webbläsare:
{readonline}Visa nyhetsbrevet i din webbläsare{/readonline}

Så mottagaren kan avregistrera sig från utskicket:
{unsubscribe}Avregistrera dig från nyhetsbrevet{/unsubscribe}

Visar mottagaren namn: (Du kan tex skriva Hej {subtag:name} så blir det mer personligt.)
{subtag:name}

Datum då nyhetsbrevet är skickat:
{date}

Dela på facebook-knapp:
{share:facebook}

Dela på twitterknapp:
{share:twitter}

När du är färdig med utskicket klicka du på Förhandsgranska / Skicka längst upp till höger.

På vänster sida kan du skicka ett test till dig själv först för att se hur nyhetsbrevet ser ut.

Är du nöjd med resultatet kan du skicka det direkt genom att klicka på skickaknappen längst upp till höger. Eller så schemalägger du när du vill att utskicket skall göras.

Tillbaka till nyhetsbrevets kontrollpanel.

Mallar. Här kan du skapa mallar så du slipper göra om vissa moment till alla nyhetsbrev. Dessa mallar kan du sedan hämta när du skapar det nya nyhetsbrevet.

Statistik. Här kan du se diverse statistik över dina nyhetsutskick.