Betalningssätt

Virtuemart kommer med ett antal olika betallösningar inbyggt från start. Dom flesta är dock amerikanska lösningar som kanske inte passar oss svenskar så bra.
De som finns och som kan passa oss är tex. Paypal och Klarna.

Var väldigt noga med inställningar när du lägger in betalsätt. Rådfråga gärna respektiva betallösning om något är oklart.

För att komma till betalningssätt går du till fliken Butik och väljer underkategori Betalningssätt.
VirtueMart Manual - Betalningssätt

För att skapa ett nytt betalningssätt klicka på Ny längst upp till höger.
VirtueMart Manual - Nytt betalningssätt

Namn på betalning: Skriv in ett namn för betalsättet. Ex Kortbetalning, Faktura, Betala i butik.
Publicerad: Ja
Beskkrivning betalning: En kort beskrivning.
Betalsätt: Här väljer du betalsätt. Ex Standard, Paypal, Klarna.
Kundgrupp: Här kan du välja om detta betalsätt endast skall fungera till en speciell kundgrupp.
VirtueMart Manual - Betalningssätt

För att komms vidare och göra inställningar för ditt betalsätt behöver du spara betalsättet.
Efter de kan du gå vidare till fliken konfigurationen.
Virtuemart Manual - Betalningssätt konfiguration

Klarna

Nu har vi valt att lägga till Klarna.
Här kan du välj om detta betalsätt skall fungera på dom olika nordiska länderna.
Du behöver fylla i ditt e-store ID samt Shared Secret koden du fått ifrån Klarna.
Du behöver välja betalmetod. Det som finns inlagt är Faktura och Dela upp Betalningen. Du kan välja en eller båda.
Du kan lägga till en tilläggskostnad för detta betalsätt och dess moms.
Du kan även ställa in minimum beloppet på ordern för att kunna välja detta betalsätt.
Virtuemart Manual - Betalsätt klarna

Längre ner på sidan behöver göra inställningar för vad som skall hända när en kund gjort ett köp.
Du kan ställa in automatisk orderstatus när kunden köpt.
Automatiskt orderstatus när ordern är godkänd av Klarna.
Automatisk orderstatus när fakturan är aktiverad.
Vad som skall hända om en order inte godkänns.
Automatiskt emailutskick av Klarna.
Virtuemart manual - Betalsätt Klarna

Klicka Spara & Stäng när du är klar.

PayPal

Vid betalsätt med Paypal ser istället inställningarna ut såhär.
Här kan du göra diverse inställningar.
Logo: Du kan lägga till en logo så köparen enkelt ser vad han valt för betalsätt.
Paypal betalning e-post: Här skriver du in din epost som är kopplad till ditt Paypal konto.
Acceptera endast verifierade köpare?: Här kan du välja om kunden måste ha ett eget paypalkonto för att handla eller ej.
Merchant Sandbox e-post och Sandbox: Detta är fält för att använda ett testkonto.
På samma sätt som på Klarna kan du lägga in uppgifter för minimumbelopp på order och ställa in automatiska orderstatusar när en kund har handlat.
Virtuemart manual - Betalsätt Paypal

Spara & Stäng när du är klar.

Egna Betalsätt

Du kan vill sköta fakturering själv eller vill att kunderna skall kunna betala i din fysiska butik. Vid dessa val lägger du till ett betalsätt och väljer Standard.
VirtueMart manual - Betalsätt betala i butik

Spara som tidigare så kan du gå in till konfigurationen.
Här gör du inställningar för vad som skall gälla för detta betalsätt.
Här får du även skriva in manuellt vad som gäller för kunden vid detta betalsätt.
VirtueMart Manual - Betalsätt egen faktura
Spara & Stäng när du är klar.