Produkter

För att komma till listan med produkter trycker du på produkter i menyn och sen underkategorin produkter.
VirtueMart manual - Produkter

Om du har väldigt många produkter kan kan du söka efter produkter längst upp genom att filtrera.
virtuemart manual - Produkter

För att skapa en ny produkt klicka på knappen Ny längst upp till höger.
virtuemart manual - Skapa ny produkt

Börja med att skriva in artikelnummer och namn i fliken Produktinformation.
virtuemart manual - produktinformation

Till höger väljer du i vilka kategorier produkten skall ligga i. Produkten kan ligga i flera kategorier som på bilden nedan. Du kan även välja Tillverkare av produkten.
Kundgrupp: Här kan du välja om denna produkt enbart skall finnas för en viss kundgrupp. Tex om du har återförsäljare.
Virtuemart Manual - lägga in produkt

I rutan för Slutpris skriver du in produktens pris inkl moms.
Kryssa i Beräkna kostnadspris till höger. Då räknar shoppen automatiskt ut pris utan moms beroende på vilken momsgrupp du väljer nedan.
Åsidosätt: Här kan du skriva in ett Rea-Pris om du har utförsäljning på en produkt.
VirtueMart Manual - Produkter prissättning

I denna ruta kan du välja en momsgrupp.
Du kan även lägga till en Rabattyp ifrån dina moms och beräkningsregler.
Mer info om detta här »
Virtuemart manual - produkter - momsgrupp och rabatt

I nästa ruta kan du lägga till underliggande produkter.
Detta används för att skapa variationer till en produkt med stöd lagersaldo. Mer info om detta här »
VirtueMart Manual - underliggande produkter

Längst ner kan du skriva en intern notering som bara du som shopägare kan se.
Virtuemart Manual - Intern notering

Nu går vi till nästa flik – Produktbeskrivning.
I första fältet skriver du en väldigt kort beskrivning. denna kan enbart innehålla text.
I nästa skriver du den långa beskrivningen som kan innehålla text, länkar, bilder, video, tabeller m.m.
Mer info om redigeraren finns i manualen för joomla här »
Virtuemart Manual - produktbeskrivning

I nästa flik (Produktstatus) kan du skriva in lagersaldo om du för lagerhantering.
I lager: Antalet du har i lager.
Meddelande fåtal i lager: Här kan du sätta en gräns när du skall få en varning när du har få kvar i lager.
Min köp av kvantitet: Minsta antalet en kund måste köpa.
Max köp av kvantitet: Max antalet en kund kan köpa vid en beställning.
Resterande är mer avancerade funktioner.
VirtueMart Manual - lagersaldo

Nästa flik – Produkten storlek och vikt
För att shoppen ska kunna beräkna ut fraktkostnad så måste man ställa in storlek och vikt på produkterna.
VirtueMart Manual - produkt vikt

Nästa flik – Produktbilder
Längre ner på sidan kan du välja en bild som du vill ladda upp till din produkt.
VirtueMart manual - produktbilder

Vill du ha flera bilder till samma produkt så får du spara din produkt på spara knappen längst upp och sedan upprepa att klicka på bläddra knappen och leta upp nästa bild på din dator.
Virtuemart Manual - Spara produkt

När du laddat upp flera bilder kan du sedan administrera bilderna längst upp.
Du kan ändra ordning genom att klicka och dra i rutan till den sortering du vill ha.
VirtueMart Manual - sortera produktbilder

Sista rutan – Anpassade fält
Här kan du lägga in produktvariationer som text olika storlekar eller färger osv.
Mer om detta har vi skrivit i två andra artiklar.
Produktvartiation med lagersaldo »
Produktvariation utan lagersaldo »VirtueMart Manual - anpassade fält

Klicka på Spara & Stäng längst upp när du är klar med din produkt.