Produktkategorier

För att skapa, redigera eller ta bort produktkategorier klickar du på knappen produktkategorier ifrån din VirtueMart kontrollpanel.
VirtueMart Manual - produktkategorier

Skapa en ny kategori genom att klicka på knappen ny längst upp till höger.
VirtueMart Manual - Ny kategori

I fliken Forumlär produktkategori börjar du med att fylla i namn och skriver en kategoribeskrivning.
Virtuemart Manual - Kategorier

Längre ner på sidan kan du välja om kategorin skall vara en underkategori till en annan kategori samt sortera i vilken ordning dom skall ligga i.
Du kan även skriva in en anpassad rubrik samt metabeskrivning som är bra för sökmotorerna.
VirtueMart Manual - Produktkategorier

I fliken för bilder kan du välja en bild som kan vara en samlingsbild för den kategorin.
När du är klar klicka på ”Spara & Stäng”
Virtuemart Manual - produktkategorier

Nu är din produktkategori skapad och visas nu i listan framför dig.
Upprepa detta tills ditt kategoriträd är klart. Du kan givetvis gå tillbaka hit senare och fylla på med kategorier.