Produktvariationer med lagersaldo

Behöver du produktvariationer där du behöver hålla koll på lagersaldot för varje produkt är lite mer komplext att lägga in variationerna. Varje variation blir då en underprodukt till själva huvudprodukten för att få egna artikelnummer osv.

Ett exempel:
Säg att du säljer T-Shirts.
Dom finns i storlekarna: Small, Medium & Large.
Finns i färger: Röd, Grön & Blå.
Du har 10st av varje storlek och färg.

Såhär går du till väga.

Gå till produkter och välj Anpassade Fält.
VirtueMart Manual - Produktvariationer

Klicka på ny längst upp till höger.
Virtuemart Manual - Produktattribut

Välj följande inställningar.
Anpassade fälttyper: Plugins
Rubrik: Storlek & Färg
Publicerad: Ja
Attribut kundvagn: Ja
Tooltip: Hjälp text för kunden. (Ex. Välj din storlek & färg)
Välj plugin: Stockable variants
Virtuemart Manual - Anpassade fält / Produktvariationer

När du väljer Stockable variants så rullar en lista fram.
I första skriv in namn: Storlek
Lista med alternativ:
Small
Medium
Large

I nästa skriv: Färg
lista med alternativ:
Röd
Blå
Grön

Alltså varje storlek och färg skall stå på en egen rad som på bilden nedan.
VirtueMart Manual - Produkt attribut med lagersaldo

Klicka Spara & stäng längst upp när du är klar.

Nu ska vi skapa produkten och dess underprodukter.
Denna manual förutsätter att du vet hur man lägger in en produkt. Om inte kan du läsa det här »

Öppna upp en befintlig produkt eller skapa en ny.
Gå till fliken ”Anpassade fält”
VirtueMart Manual - Anpassade Fält

Längst ner ska du nu lägga till fältet för Storlek & Färg som du skapat.
Virtuemart Manual - Produktattribut med lagersaldo

Nu ska du lägga till den första variationen som i detta fall är T-shirt Storlek Small i Rad färg.
Artikelnummer: Skriv in artikelnummer
Produktnamn: Vad du vill att det skall stå för namn när du får en order.
Ytterligare kostnad: Om tex storlek large är 10kr dyrare skriver du in 10 där.
Produkten i lager: Ditt lagersaldo.
Klicka på den lilla knappen ”ny”
VirtueMart manual - Produktvariationer

Nu läggs produkten till ovanför.
Kontrollera så det är Small och Röd i rulllistorna. Är det inte ändra till det.
Skriv in nästa variation under.
Artikelnummer: Skriv in artikelnummer
Produktnamn: Vad du vill att det skall stå för namn när du får en order.
Produkten i lager: Ditt lagersaldo.
Klicka på den lilla knappen ”ny”
VirtueMart manual - produktattribut

Till slut har du en lista med alla olika variationer likt nedan. (Bilden visar Small Blå 2ggr. det är ett fel)
VirtueMart Manual - Produktattribut med lagersaldo

När du är klar klickar du Spara & Stäng längst upp.

Nu visas alla underprodukter i listan och du kan klicka på dom om du vill ändra någon inställning för varje produkt. Ex lagersaldo osv.
Virtuemart Manual - Produkt attribut med lagersaldo