Produktvariationer utan lagersaldo

Om du har en produkt där du tex har olika storlekar kan man lägga in olika produktvariationer.
OBS! Denna variant kan du enbart använda om du inte behöver hålla koll på lagersaldo i din butik.

Gå till fliken produkter och välj ”Anpassade fält”

Klicka på Ny längst upp till höger.
VirtueMart Manual - anpassade fält

Välj inställningar enligt följande:
Anpassade fälttyper: Varian Kundvagn
Rubrik: Storlek (Kan vara andra variationer som färg, material osv)
Publicerad: Ja
Attribut kundvagn: Ja
Tooltip: Hjälptext för kunden. (Välj din storlek, Välj din färg, osv.)

Klicka på Spara & Stäng när du är klar.
Upprepa detta tills du har dom varianter du kan tänkas behöva.

Nu ska vi lägga in produktvariationen på en produkt.
Gå till produkter och klicka på en produkt eller lägg till en ny.

Gå till fliken ”anpassade fält”

Klicka och välj din önskade variation.

I fältet som dyker upp skriver du in din storlek.
Upprepa detta tills du har dom variationer du vill ha. Exempel nedan.
Du kan även välja att ändra pris om någon av dina variationer skulle vara billigare eller dyrare.

När du är färdig klickar du på Spara & Stäng längst upp på sidan.