Låt apan göra adwords jobbet
Sökmotoroptimering
Google AdWords Byrå
Google Partner Göteborg

Google Analytics

Statistik talar sanning

Så varför är många av oss rent ut sagt usla på att faktiskt hålla koll på statistiken? Vi vet alla att tid är pengar och det är ingen hemlighet att det är för få timmar på ett dygn. Det tar för ett otränat öga extremt lång tid att analysera den oändliga trafik som strömmar genom våra system varje dag så det är inte konstigt att man inte hinner med när man har andra arbetsuppgifter som är minst lika viktiga för verksamheten.

Problemet med att inte ta sig tid till att lära sig av statistiken är att vi missar oumbärliga guldkorn som skulle kunna ta verksamheten till nästa nivå, precis på samma sätt missar vi pengabovarna som stjäl vår avkastning och lämnar oss med pressen att behöva jobba mer än nödvändigt.

Google Analytics är mer än bara trafikkällor

Vi har den stora fördelen att arbeta med just dessa bitar, att analysera statistik! Det är en del av vårt dagliga arbete när vi administrerar och utvecklar AdWordskonton, optimerar en landningssida eller bearbetar en sida för att klättra organiskt. Google Analytics är för oss ett självklart och livsnödvändigt verktyg i vår strävan att alltid leverera resultat och möjligheterna med detta verktyg är oändliga.

Visste du tex att man med Analytics kan läsa av historiken för vilka steg en besökare genomfört innan han/hon gjorde ett köp på din sida? Hur många gånger de hoppat fram och tillbaka på din sida via AdWordsannonser, organiska träffar, via urlen, för att efter ytterligare 12 besök slutligen klicka sig in via en remarketingannons för att slutföra köpet?

AdWords och GA

I arbetet med AdWords är det extremt viktigt att du lär dig arbeta på rätt sätt i Analytics. ”Rätt sätt” kan variera från företag till företag och det gäller att inställningarna är justerade efter era behov och ingen annans. Vilken statistik är viktig för er? En fråga man måste ställa sig men som inte alltid är lika lätt att besvara som det kanske låter vid första anblick.

Vårt jobb är inte bara att analysera trafiken och datan på en daglig basis utan framförallt att ta reda på vilken statistik som är viktig för er verksamhet. Genom att finna rätt parametrar kan man skala ner på utgifter och spendera pengarna där avkastningen är som högst, vare sig det är en specifik Facebook-kampanj man vill utvärdera eller ett rullande AdWordskonto.

Vill du veta mer om våra Analytics tjänster? Fyll i formuläret uppe till höger eller ring oss på: 020-10 00 08

Vill du att vi kontaktar dig?

AdWords Podcast

Podcast

AdWordsKvarten

Lyssna på vår AdWords Podcast

AdWords Tips

En del av Brath

Teveo är sedan Augusti en del av Brath. Brath är specialister på digital marknadsföring.
Brath.se